Zwanger worden

Als je een gezonde leefstijl hebt, dan vergroot je de kans op een zwangerschap. Ook leg je alvast een goede basis voor de gezondheid van je kind.

Als je een gezonde leefstijl hebt, dan vergroot je de kans op een zwangerschap. Ook leg je alvast een goede basis voor de gezondheid van je kind.

Als je minder dan een jaar aan het proberen bent zwanger te worden, is dit in veel gevallen gelukkig geen reden tot ongerustheid. In 80% van de gevallen ontstaat een spontane zwangerschap binnen een jaar.

Wil je graag zwanger worden en heb je vragen? Bel ons gerust of mailen mag ook!

Kinderwens? Begin met een gezonde leefstijl!
Heb je een kinderwens, zorg dan dat jij en je partner al gezond leven vóór de zwangerschap. Het liefst een half jaar voor de bevruchting. Bepaalde stoffen kunnen namelijk al vóór de zwangerschap schadelijk zijn voor de gezondheid van je kind. Ook de eerste periode, als je net zwanger bent en je het zelfs nog niet weet, is een belangrijke periode voor de gezondheid van je kind. In de eerste weken van de zwangerschap ontwikkelt een baby zich razendsnel. Daarom is het belangrijk om al vóór de zwangerschap gezond te leven.

Doen als je zwanger wilt worden:

Pas op met:

Niet doen als je zwanger wilt worden:

Meer informatie

Kijk voor meer informatie ook hieronder

Zwanger

De test is positief! Gefeliciteerd! Alles wat je wilt weten over de intake, controles, bloedonderzoek, prenatale testen, voeding of regelzaken kun je hieronder lezen. Op het spreekuur geven wij nog meer belangrijke informatie. Wij nemen alle tijd voor jullie.

Lees verder

Bevallen

Een goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen. Zo kun je je beter ontspannen tijdens de bevalling. Door informatie over bevallen te lezen, weet je wat je enigzins kan verwachten. Wanneer moet je bellen als het begint? En waar wil je bevallen?

Lees verder

Kraamtijd

De eerste 10 dagen na de geboorte noemen we de kraamtijd. Maar wat kan je verwachten in deze week? Wat doet een kraamverzorgende? Wat zijn kraamtranen? Alles over deze periode lees je hier.

Lees verder