Onze zorg

“Zorg op maat, want elke zwangere is anders”, dat is de visie van Verloskundigen aan de Vecht. Twee verloskundigen die met liefde, nuchterheid en humor hun vak uitoefenen. Het maakt ons niet uit waar je bevalt en of je dit met of zonder pijnstilling wilt, zolang je achteraf maar met een goed gevoel kunt terugkijken. Wij vinden het belangrijk om je met vertrouwen de zwangerschap, bevalling en kraamtijd door te laten komen. Dan hebben wij ons doel bereikt!
Door samen te kijken naar waar jullie behoeftes liggen, proberen we de zorg hierop aan te passen en jullie zo goed mogelijk gedurende dit proces te begeleiden.

Wat kun je van ons verwachten?
Wij begeleiden bij een kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarnaast doen wij ook de echo’s en bespreken wij ook de prenatale onderzoeken indien je hier meer over wilt weten. Door middel van een intakegesprek, brengen we je medische geschiedenis en gezondheid in kaart en kijken we of er extra zorg nodig is. Bij de reguliere controles willen we weten hoe het met je gaat, beantwoorden we vragen, meten we de bloeddruk en controleren we de groei en de hartslag van de baby. Dit hoort allemaal bij de risicoselectie waarvoor wij zijn opgeleid. Mochten we hierover twijfelen, dan zullen we je altijd doorverwijzen naar een specialist in een ziekenhuis naar keuze. Daarnaast vindt er bij 35 weken een uitgebreid consult plaats waarin we je/jullie bevalwensen bespreken.

Ons doel is om zoveel mogelijk geboortezorg onder één dak te bieden. Zo bieden we niet alleen verloskundige zorg maar is het ook mogelijk om kraamzorg via ons eigen bureau af te nemen: Kraamzorg aan de Vecht. De kraamverzorgenden zijn door ons geselecteerd, hierdoor kennen wij de dames goed en hebben we hier vrijwel dagelijks contact mee. Daarnaast houdt lactatiekundige, Myrthe van Lonkhuijsen, ook spreekuur op de praktijk en geeft zij online cursussen over borstvoeding.
Zo houden we de lijntjes kort, en de kwaliteit hoog!

Laagdrempelig contact met ons is mogelijk via telefoon en mail. Wij hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars een contract, wat betekent dat de verloskundige zorg bij ons volledig vergoed wordt.