Over ons

Verloskundigen aan de Vecht


Debbie Klercq
is een echte Weespermop. Als dochter van een bakker en verpleegkundige, is het doen, zorgen en klaar staan bij nacht en ontij haar met de paplepel ingegoten. Het juiste recept voor een verloskundige! Debbie is sinds 2009 verloskundige en sinds 2015 echoscopiste.

“Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar de leukste baan die er is! Tijdens de bevalling vind ik het leuk om vrouwen en partners te coachen. Wat is er nu leuker dan om in de kraamtijd trotse ouders te zien en hun kindje te bewonderen! De volledige focus hebben om te kijken wat een vrouw en haar omgeving nodig heeft om met een fijn gevoel terug te kijken op een zwangerschap, bevalling en de tijd daarna. Het blijft bijzonder dat wij soms voor dag en dauw op pad zijn en weten wat voor bijzonders er gaat gebeuren, terwijl de rest van de wereld nog slaapt.”

Het runnen van een eigen praktijk was een grote droom van Debbie. Ouders zorg op maat kunnen bieden, in plaats van routinematig handelen. Elke vrouw is anders, en daar moet je je inzet op aanpassen. In 2019 besloot zij om haar eigen praktijk te starten waarin continuïteit van zorg voorop stond. Dit sloeg goed aan en de praktijk groeide als kool! Begin 2020 ontmoette zij Nicolien die haar passie voor de verloskunde deelde. Zij besloten om de krachten te bundelen en de praktijk samen verder uit te breiden met dezelfde visie als basis: zorg op maat!

“Ik kende Nicolien niet, maar bij onze eerste ontmoeting was het liefde op het eerste gezicht als je dat zo mag noemen. Ik voelde direct dat zij mijn visie op het vak verloskunde deelde. Maar ook dat ze een mensen-mens is, iemand die kijkt naar een ander en luistert. En ontzettend belangrijk; humor en nuchterheid!”

In haar vrije tijd kijkt Debbie graag Scandinavische thrillers. Debbie woont samen met haar vriend Nick en de twee katten Guus en Joep. Debbie is gek op achtbanen, glijbanen en gezelschapsspellen. Muziek luistert ze graag, maar haar guilty pleasure is dan toch wel een beetje Andre Hazes (Sr.). Een Wispe biertje op zijn tijd is niet verkeerd. Helaas heeft ze niet de bakkersaanleg van haar vader overgenomen. Debbie spreekt Nederlands en Engels.

Verloskundigen aan de Vecht

Nicolien van Eijk is een geboren Amsterdammertje. Zij groeide op in Amstelveen, waar ze na de middelbare school weer terugkeerde naar Amsterdam. Na een afgeronde studie Sociale Geografie, is ze haar hart gevolgd en heeft ze de studie Verloskunde afgerond. Sinds 2017 is zij werkzaam als verloskundige. Zij heeft drie jaar met veel plezier gewerkt in een praktijk in Amsterdam-Zuid.

“Ouders begeleiden in dit proces blijft bijzonder. Als verloskundige ben je getuige van een moment wat ouders hun leven lang bijblijft, hoe gaaf is dat! De momenten in de kraamweek waarin je samen de zwangerschap en bevalling doorneemt en ouders goed terugkijken op deze tijd, dat geeft zoveel voldoening.“

Toen ze in 2020 Debbie leerde kennen, werd ze aangestoken door Debbie’s gevoel voor avontuur. Ze besloot te gaan verhuizen naar Weesp en samen met Debbie het avontuur van een eigen praktijk aan te gaan. Sindsdien is het een succesverhaal.


“Debbie is een enorm gepassioneerd verloskundige maar ik kan met haar ook op de grond liggen van het lachen. We proberen veel te benaderen met humor en zijn van nature nuchter. Dat maakt ons een combi die goed werkt, zowel zakelijk als privé!”


In haar vrije tijd staat Nicolien het liefst in de keuken of is ze aan het reizen. Ze woont samen met haar vriend Jeroen en kat Tinki. Nicolien heeft een fascinatie voor het heelal en het uit elkaar halen en in elkaar zetten van iPhones. Zij spreekt Nederlands, Engels en basis Frans.

Debbie en Nicolien zijn allebei lid van de beroepsvereniging van verloskundigen (KNOV), ook staan ze ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen. Daarnaast zijn ze beiden bevoegd voor het toedienen van lachgas tijdens de bevalling.